Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Hanavettä saa taas juoda ja käyttää normaalisti Karjalan prikaatissa

Vedenkäyttörajoitukset Karjalan prikaatissa Kouvolan Vekaranjärvellä on purettu. Karjalan prikaati kertoi asiasta Twitterissä sunnuntai-iltana. Prikaatin esikuntapäällikkö, everstiluutnantti Riku Mikkonen kertoo STT:lle, että vettä saa taas juoda ja käyttää talousvetenä normaalisti.

– Saimme sunnuntai-iltana tulokset useista vesinäytteistä, joita oli analysoitu laboratoriossa. Ne olivat kaikki puhtaita, ja saimme luvan käyttää vettä, Mikkonen sanoo.

Kouvolan alueen vesiyhtiö Kouvolan vesi kielsi perjantai-iltana Valkealan Kääpälän alueen veden juomisen ilman, että vettä keittää 5–10 minuuttia. Myös tämä kielto purettiin sunnuntaina, Kouvolan vesi kertoi tiedotteessaan. Karjalan prikaati sijaitsee Kääpälän alueen lähellä.

Vesi oli asetettu juomakieltoon sen jälkeen, kun veden epäiltiin saastuneen suolistobakteereista. Mikkonen kertoo STT:lle, että bakteeriepäilyn alkuperä ei ole vielä heidän tiedossaan.

Karjalan prikaatissa on palattu nyt Mikkosen mukaan normaaliin päiväjärjestykseen. Viikonlopun aikana prikaatiin oli alettu tuoda kiellon vuoksi juomavettä kuljetuksin.

– Vaikka tämä oli ikävä tapaus, se kuitenkin osoitti, että perusjärjestelymme olivat sen verta hyvät, että pystyimme saamaan nopeasti korvaavia tapoja vesihuoltoon, Mikkonen sanoo.