Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Ulkoministeri Haavisto pui tahmeaa Nato-taivalta Ruotsin-kollegan Billströmin kanssa Helsingissä

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) tapaa tänään Ruotsin ulkoministerin Tobias Billströmin Helsingissä. Ministerien kahdenvälisessä tapaamisessa keskustelunaiheina ovat Suomen ja Ruotsin Nato-prosessi sekä Venäjän pian vuoden jatkunut hyökkäyssota Ukrainassa.

Nato-prosessin loppuunsaattamisen tiellä ovat yhä Turkki ja Unkari, jotka eivät ole ratifioineet Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyksiä. Turkista on väläytetty, että maa voisi hyväksyä Suomen Natoon ilman Ruotsia. Haavisto on korostanut, että Suomen lähtökohta on se, että Suomi ja Ruotsi menevät yhdessä Natoon.

Haavisto on myös arvioinut, ettei Nato-prosessin suhteen ole odotettavissa merkittäviä edistysaskelia ennen Turkin vaaleja, jotka järjestetään toukokuun puolivälissä.

Haavisto ja Billström osallistuvat yhdessä myös Hanasaaressa järjestettävään ulko- ja turvallisuuspoliittiseen seminaariin ja pitävät aamupäivällä yhteisen tiedotustilaisuuden.