Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

YTN:n sovittelussa ei syntynyt sopua – lakko alkaa keskiviikkona

Ylempiä toimihenkilöitä edustavan YTN:n ja Teknologiateollisuuden työnantajien välillä ei syntynyt ratkaisuja tämän päivän sovittelussa, kertoo valtakunnansovittelijan toimisto. Valtakunnansovittelijan toimisto kertoo tviitissään, että edellytyksiä sovintoehdotuksen antamiselle ei ole.

Kolmen vuorokauden mittainen lakko on siten alkamassa keskiviikkona. Lakon piirissä on useita teknologiateollisuuden yrityksiä ja 20 000 ylempää toimihenkilöä.

Lakon piirissä ovat muun muassa Nokian, Metso Outotecin, Konecranesin, Valmetin ja Wärtsilän liiketoimintayksiköt ja toimipisteet Suomessa.

YTN:n neuvottelupäällikkö Petteri Oksa totesi tviitissä, että sovulle ei ollut nyt edellytyksiä ja antoi ymmärtää, että ylemmille toimihenkilöille tehdyt tarjoukset eivät vastanneet yleistä linjaa.

– Ei ole olemassa mitään syytä, miksi ylemmille ei tehtäisi samantasoista ratkaisua kuin muille henkilöstöryhmille. Sitä toivoisi jotain kunnioitusta ja yhtäläistä kohtelua, Oksa moitti.

YTN hylkäsi viime viikolla annetun sovintoehdotuksen, koska se ei ollut tyytyväinen tarjottuihin palkankorotuksiin eikä tekstikysymyksiä koskeviin ratkaisuihin.

YTN oli kolme päivää kestäneessä lakossa helmikuun alussa. Liitto on myös ilmoittanut niin sanotusta venymiskiellosta, joka tarkoittaa, että ylitöitä ei tehdä, työasioissa ei matkusteta vapaa-ajalla eikä työaikasaldoa kerrytetä. Alan työntekijät tekevät siten vain työsopimuksessa sovitun mittaista työpäivää. Vastaava kielto on voimassa myös suunnittelu- ja konsulttialalla.