Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mika Aaltolan mukaan Bidenin vierailu Kiovaan ilmahälytyssireenien soidessa on vahva viesti Venäjälle: "Empiminen on muuttumassa päättäväisyydeksi"

Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola toteaa Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin vierailun Ukrainan pääkaupunki Kiovaan olevan vahva signaali Yhdysvaltain tuesta Ukrainalle. Aaltola huomauttaa, että vierailusta julkaistujen videoiden taustalla kuuluu ilmahälytyssireeni.

Biden ja Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kuvattiin vierailun yhteydessä vierailemassa Kiovan keskustassa sijaitsevalla kaatuneiden muistomerkillä.

– Biden Kiovassa. Taustalla ilmahälytyssireenit. Ukraina aktiivista sotatoimialuetta. Melkoinen signaali tuesta ja rohkeudesta Moskovaan. Samalla yhdysvaltalaisille presidentin toimintakyvystä, Aaltola kirjoittaa viestipalvelu Twitterissä.

Samalla Aaltola huomauttaa, että vierailua ei toteutettu kuitenkaan pelkästään sen symboliarvon takia.

– Selkeää on, että strateginen empiminen on muuttumassa päättäväisyydeksi. Odotettavissa Ukraina-tuen kategorista nostamista, Aaltola kirjoittaa.

Hän huomauttaa myös, että sota ei lopu, ennen kuin Ukrainan asevoimat ovat sellaisella tasolla, jota Venäjä kunnioittaa.

Ukrainan presidentti Zelenskyi kuvaili Twitterissä Bidenin vierailua Kiovaan historialliseksi.

– Olen kiitollinen Yhdysvalloille seisomisesta Ukrainan rinnalle ja vahvasta kumppanuudestamme. Olemme päättäväisiä työskentelemään yhdessä, jotta Ukrainan voitto varmistuu, Zelenskyin päivityksessä todetaan.