Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Apteekkariliitto: Tärkeää saada selville, mikä meni vikaan lääkejakelussa, jonka virheen epäillään johtaneen kuolemaan Satakunnassa

Apteekkariliiton mukaan on tärkeää selvittää, mikä johti Satakunnan hyvinvointialueella lääkehoidossa tapahtuneeseen virheeseen, jonka epäillään johtaneen iäkkään kotihoidon asiakkaan kuolemaan.

Apteekkariliiton farmaseuttisen johtajan Charlotta Sandlerin mukaan tärkeää ei ole löytää syyllistä, vaan saada selville, mikä lääkehoitoprosessissa meni pieleen.

Hyvinvointialueen edustaja kommentoi Ylelle, että potilas sai lääkkeensä apteekin koneellisen annosjakelun kautta, mutta oli inhimillisen virheen vuoksi jäänyt pidemmäksi aikaa ilman tarvitsemaansa lääkettä.

Kuolema tuli yllätyksenä apteekkialalle, sillä koneellinen annosjakelu lisää lääkitysturvallisuutta verrattuna lääkkeiden jakamiseen käsin.

– Toivon paljon voimia potilaan omaisille. Tilanne on varmasti todella vaikea myös apteekissa, joka on annosjakelua toteuttanut. Annetaan tutkijoiden tehdä työnsä ja vedetään johtopäätökset sitten, Sandler sanoo tiedotteessa.