Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Majava aiheutti asuinrakennusta uhanneen vedenpaisumuksen Savonlinnassa

Puiden kimpussa urakoinut majava aiheutti eilen vedenpaisumuksen Savonlinnan Kerimäellä, kertoo Etelä-Savon pelastuslaitos.

Majavan veteen kaatamat puut tukkivat veden virtauksen siltarummuissa, jotka kulkevat Savonlinnasta itään vievän kantatie 71:n alitse. Veden virtaus estyi kahden pienen järven, Kalliolammen ja Kolmisoppisen, välisellä kannaksella.

Seurauksena oli vedenpaisumus, joka uhkasi läheistä asuinrakennusta. Lähimmillään tulvavesi oli noin 30 senttimetrin päässä rakennuksesta, pelastuslaitos kertoo.

Vesi saatiin jälleen virtaamaan yöllä, kun paikalle hälytetty tukkiauto poisti suuret puut siltarummuista ja niiden edustalta. Vedestä ei ole enää välitöntä uhkaa läheisille rakennuksille.

Pelastuslaitos sai hälytyksen vedenpaisumuksesta eilen puoli kymmenen aikaan illalla. Neljä tuntia kestäneelle tehtävälle osallistui työntekijöitä Savonlinnan ja Kerimäen paloasemilta.

Vedenpaisumuksesta ei aiheutunut henkilövahinkoja.