Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen uusi areena nimetään Uros Liveksi: "Siis tää onkin joku aikuisviihdeprojekti? Luulin että siellä piti pelata lätkää?"

Tampereen keskustaan rakentuvan monitoimiareenan nimeksi tulee Uros Live. Hanke tunnetaan myös nimellä Tampereen Kannen areena, joka juontuu siitä, että areena rakentuu junaradan päälle.

Nimensä areena saa Uros -nimiseltä oululaiselta teknologia-alan yritykseltä, jonka kanssa areenahanke on solminut kymmenvuotisen yhteistyösopimuksen.

Monitoimihallin nimi sai voittopuolisesti hämmästyneen vastaanoton Twitterissä. Moni keskustelija uskoi aprillipäivän koittaneen etuajassa, ja eräs odotteli jo Uros Livestä väännettyä Fingerpori-sarjakuvaa.

– Se päivä, jolloin turkulaisen suupielessä karehtii pieni vahingoniloinen hymy, kommentoi poliittisen historian dosentti Erkka Railo.

Useat tviittaajat pohtivat humoristiseen sävyyn nimen viittaavan aikuisviihteeseen.

– Siis tää onkin joku aikuisviihdeprojekti? Luulin että siellä piti pelata lätkää, Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Otso Kivekäs (vihr.) kirjoitti.

Monet myös huomauttivat, että suomalaisten suuhun sopivampi nimitys olisi ollut Pallihalli.

Nimestä löydettiin yhtymäkohtia myös esimerkiksi suoriin verkkolähetyksiin, kuten luonnonsuojelujärjestö WWF:n Norppaliveen.

– Ensimmäinen mielikuva: Kenties maailman luotaantyöntävin suora lähetys, tviittasi Helsingin Sanomien talouden ja politiikan toimituksen esimies Jussi Pullinen.

MM-kiekon näyttämö vuonna 2022

Uros-konsernin toimitusjohtaja Jerry Raatikainen sanoo, että areenan nimeäminen Uros Liveksi sopi konsernin brändiin.

– Jaamme heidän kanssaan samanlaisen, kunnianhimoisen vision ja halun tehdä uutta, Raatikainen sanoo.

Raatikainen kertoo, että yhteistyön myötä Uros aikoo laajentaa digitaalista osaamistaan tapahtumatuotannossa.

Monitoimiareenan on määrä valmistua ensi vuonna. Sen jälkeen se toimii tamperelaisten jääkiekkojoukkueiden kotiareenana sekä konsertti- ja messualueena. Uros Live on myös vuoden 2022 jääkiekon MM-kisojen päänäyttämö. Halliin mahtuu jopa 15 000 ihmistä.