Mielipide: Heinolan raviradalle kannattaisi laatia suunnitelma

Pekka Rusila

Mikä on Heinolan päättäjien visio raviradasta? Jos sitä ei ole, esitän, että sellainen laaditaan. Tässä suunnittelijoille ideoita ja rakennuspalikoita.

Raviradan hiihto- ja jääpuisto: Hiihtäjät ovat jo osoittaneet, että raviradan hiihtolatuja tarvitaan varsinkin hiihtokauden alkuun. Sieltä on hyvä ikäihmisten hakea tasapainoa ja kuntoilijoiden kuntoa. Siellä voisi järjestää myös hiihtokouluja aloittelijoille. Sen jälkeen on turvallista siirtyä metsäladuille.

Uskon, että myös Peltosen suksitehdas ja joku yhdistys (kioski, makkaranpaisto, nokipannukahvit) voisivat hyödyntää aluetta. Alkuun tarvitaan tykkilumilatuja, ja se merkitsee, että tarvitaan vettä ja lumitykki. Jos ei ole varaa hankkia omaa tykkiä, voisi neuvotella opiston kanssa yhteistyötä. Jos ei ole varaa vain tykkiä varten järjestää vesijohtoa, sillä pitää olla muutakin käyttöä.

Raviradan keskelle jäädytetään luistelukenttä ja Heinolan Latu rakentaa reunoille pari jääliukumäkeä ja napakelkan sekä veistää muutaman jääveistoksen. Sitten hankitaan, vuokrataan huoltokontti, jossa ovat WC ja luistimien vaihtotilat sekä huoltotilat. Lisätään valaistusta. Näin koko perheen hiihto- ja jääpuisto on valmis. Sellainen sopii hyvin terveysliikuntakaupunkiin. Tämä on investointi tulevaisuuteen ja terveyteen.

Miten aluetta hyödynnetään kesällä? Voidaan järjestää Suomen ensimmäiset läskipyörien ja maastopyörien (ilman akkua ja akun kanssa sarjat) SM-kisat. Vesijohtoa voisi käyttää radan kasteluun.

Raviradan keskellä voisi järjestää mölkkykisoja, puulaakikisoja, SM-kisoja. Siellä olisi myös muutama kuntolaite. Raviradalla ja lähimaastossa voisi järjestää maastojuoksukisoja eri ikäisille.

Jos ei ole varaa vain tykkiä varten järjestää vesijohtoa, sillä pitää olla muutakin käyttöä.

Kommentoi