Yhtymä tulee pitkämatkalaisia vastaan: Iitissä, Padasjoella ja Asikkalassa alkaa liikkuva koronatestaus

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä aloittaa liikkuvan koronanäytteenoton 15. helmikuuta Iitissä, Padasjoella ja Asikkalassa. Tarkoitus on tarjota testausmahdollisuus siellä, jossa väestöllä on pitkä matka testauspisteisiin.

– Toiveenamme on saada testattua asiakkaat, jotka eivät lähde vähäisten oireiden vuoksi esimerkiksi Lahteen testattavaksi, sanoo hoitotyön kliininen asiantuntija Anna-Maria Savolainen ensihoito- ja päivystyskeskus Akuutti24:stä.

Kyseessä on pilotti, jonka laajenemista muihin yhtymän kuntiin arvioidaan sen käytön ja toiminnan perusteella, kertoo yhtymä tiedotteessa. Näytteenoton käytännön järjestelyistä vastaa Akuutti24. Näytteenottaja on paikalla kunnissa arkipäivisin tietyn aikavälin.

Näytteenottoon voi hakeutua soittamalla Päivystysavun numeroon 116 117. Siihen ei voi alkuvaiheessa ilmoittautua Omaolon kautta. Näytteenoton tarkka sijainti sote-keskuksissa kerrotaan erikseen.

Hengitystieoireisten ei pidä mennä sote-keskuksiin niistä ovista, joista kulkee muita potilaita tai työntekijöitä, yhtymä muistuttaa.

Kommentoi

Palvelut