Liikunta- ja virkistystilojen sulku jatkuu Päijät-Hämeessä 28. huhtikuuta asti

Lukuisten tilojen sulku Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella jatkuu. Piia Kaipainen

Oskari Valtonen

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt perjantaina jatkopäätöksen, jolla se määrää lukuisia Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin alueen tiloja edelleen suljettavaksi 15.–28.4. väliseksi ajaksi.

Päätös tilojen sulkemisesta koskee laajasti julkisen ja yksityisen sektorin toimijoita. Mukaan lukeutuvat kaikki urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistyskäytössä olevat tilat.

Avin mukaan päätös tulee voimaan heti, kun nykyisen päätöksen voimassaolo päättyy.

– Peräänkuulutamme vastuullisuutta nyt niin toimijoilta kuin yksityishenkilöiltä. Lähikontakteja täytyy yhä välttää kaikin keinoin, jotta tartuntaluvut jatkavat laskua ja rajoituksia päästään purkamaan, avin aluehallintoylilääkäri Laura Nikunen sanoo tiedotteessa.

Tuoreet päätökset koskevat Päijät-Hämeen lisäksi myös Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin aluetta. Alueellisten koronakoordinaatioryhmien arvioiden mukaan tilojen suljettuna pitäminen on alueilla edelleen välttämätöntä.

Opetuksen hybridimalli käyttöön Lahdessa ensi viikolla

Kesäkuussa terassille, lapset kesäleireille, juhannuksena mökille... Hallitus kertoi exit-strategiasta, katso tästä kuukausittainen aikataulu

Koronarajoitukset

Nämä pysyvät edelleen kiinni

Joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat sekä kuntosalit ja muut vastaavat sisäliikuntatilat.

Yleiset saunat ja uimahallien, maauimaloiden ja kylpylöiden allastilat sekä niiden välittömässä yhteydessä olevat pukuhuonetilat.

Tanssipaikat ja kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin sekä muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat.

Huvi- ja teemapuistot, tivolit sekä eläintarhojen sisätilat.

Sisäleikkipuistot ja sisäleikkipaikat.

Kauppakeskusten yleiset oleskelutilat pois lukien vähittäiskaupan liiketilat ja palvelujen tarjoamiseen käytettävät tilat sekä kulku niihin.

Suljettavaksi määrättyjä tiloja voidaan käyttää lakisääteisten palvelujen toteuttamiseen ja vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ohjattuun harrastustoimintaan. Sulkupäätös ei koske ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa.

Lähde: Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Juttua muokattu 9.4. kello 16.29. Täsmennetty ilmaisua: sulku koskee kaikkia tiloja, ei vain useita.

Kommentoi

Palvelut