Lahdessa suosittu Ruokaboksi laajeni Heinolaan

Ruokaboksi sisältää aterian valmistuksessa tarvittavat pääraaka-aineet. Sanna Jompero-Lahokoski

Suomalainen ruoan kotiinkuljetuspalvelu Ruokaboksi aloitti ruokatoimitukset Heinolaan tällä viikolla. Palvelun ideana on helpottaa aterioiden suunnittelua ja ruokakaupassa käyntiä sekä vähentää hävikkiruoan määrää.

Ruokaboksin toimitusjohtaja Juhana Rintala kertoo tiedotteessa, että yritys aloitti ruokatoimitukset nopeutetulla aikataululla muun muassa Vaasassa ja Jyväskylässä, kun kaupunkien koronatartuntamäärät lähtivät kasvamaan. Palvelua on laajennettu sen jälkeen muihin Suomen kaupunkeihin.

– Kun aloitimme toimitukset helmikuussa Heinolan naapuriin Lahteen, homma sai suorastaan räjähtävän startin. Mielenkiinnolla odotan, onko sana kiirinyt Heinolaan asti ja nähdäänkö nyt vastaavaa innostusta. Koronakriisi on vauhdittanut palvelun kysyntää, kun ihmiset välttelevät kontakteja ja etätöissä ruokaa tehdään kotona enemmän kuin ennen, Rintala sanoo.

Heinolan lisäksi yritys avaa palvelun samaan aikaan myös Lappeenrannassa, Seinäjoella ja Mikkelissä.

Ateriaboksien sisältöön kuuluu asiakkaan valinnan mukaisesti 3–4 arkiviikon iltaruokareseptiä sekä niihin kuuluvat pääraaka-aineet valmiiksi mitoitettuna. Tavallisimmat perusmausteet, kuten suola ja pippuri, eivät tule boksin mukana.

Reseptien valikoimaan sisältyy myös lapsiystävällisiä vaihtoehtoja ja kasvisruokia. Netistä etukäteen tilatut boksit toimitetaan aina maanantai-iltaisin kello 15–22.

Yritys kertoo hankkivansa raaka-aineet mahdollisuuksien mukaan suoraan tuottajalta ja suosivansa kotimaisia ja vastuullisesti tuotettuja vaihtoehtoja suositaan. Satokauden kasviksia pyritään hyödyntämään mahdollisimman paljon.

Ruokaboksi työllistää tällä hetkellä suoraan 25 henkilöä sekä kasvavan määrän ihmisiä alihankintaketjujen kautta ympäri Suomen.

"Käsittämätön startti" – Ruokaboksi yllätti Lahdessa suosiollaan ja toimitusajoillaan

Kommentoi

Palvelut