Päijät-Hämeessä ryhdytään talkoisiin maallemuuton edistämiseksi

Maallemuuton edistäminen nousi tärkeimmäksi kehittämiskohteeksi Päijät-Hämeen Kylien kyläkyselyssä. Pirjo Kamppila

ESS

Päijät-Hämeessä ryhdytään järjestämään Maallemuuttotalkoita, joihin kutsutaan kyliä, kuntia ja muita maallemuuton edistämisestä kiinnostuneita. Kyseessä on infoiltojen sarja, jossa pohditaan maallemuuton haasteita, alueidentiteettiä, kaavoitusta ja niin sanottujen kyläkummien tehtävää.

Kerran kuussa järjestettäviä iltoja isännöivät Päijät-Hämeen Kylät, Heimohautomo ja Vierumäen kylän aluerakentamisen suunnitteluhanke. Ensimmäisessä infoillassa tiistaina 8. kesäkuuta ääneen pääsevät Suomen Kylien maallemuuttoasiamies Johanna Niilivuo sekä Netta Malin Vierumäen aluerakentamisen suunnitteluhankkeesta.

– Tavoitteena on saada kokoon koko maakunnan kattava keskusteleva ryhmä, joka on toistensa tukena ja apuna maallemuuttoon liittyvien haasteiden osalta, kertoo Päijät-Hämeen Kylien ja Heimohautomon kyläaktivaattori Henna Pirkonen tiedotteessa.

Maallemuuton edistäminen nousi tärkeimmäksi kehittämiskohteeksi Päijät-Hämeen Kylien helmikuussa toteuttamassa kyläkyselyssä. Päijäthämäläisiin kyliin toivotaan lisää asukkaita, jotta nykyinen palvelutaso saadaan pidettyä nykyisellään tai paranemaan. Myös nykyisen kyläkoulukannan pienenemisestä kannetaan huolta.

Maallemuuttotalkoot järjestetään ainakin aluksi Teams-yhteydellä. Myöhemmin on tarkoitus kokeilla hybridimallia, jossa ollaan läsnä sekä fyysisesti että etäyhteydellä. Heinäkuussa infoiltaa ei järjestetä.

Tavoitteena on saada kokoon koko maakunnan kattava keskusteleva ryhmä.

Kyläaktivaattori Henna Pirkonen

Nyt on Kalkkisissa hymy herkässä, pieni kylä voitti kaivosyhtiön – "Me laitoimme rumban heti pyörimään"

Kommentoi

Palvelut