Avi päätti: lähikontaktien ehkäisemistä jatkettava tietyissä tiloissa Päijät-Hämeessä, ei vaikuta voimassa olevaan sulkumääräykseen

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) päätti maanantaina 18.1., että Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin alueen asiakas-, osallistuja- ja yleisötilojen tulee jatkaa toimiaan lähikontaktien ehkäisemiseksi tiloissaan. Päätöksellä ja sen toteuttamisella pyritään ehkäisemään lähikontaktien aiheuttamaa koronaviruksen tartuntariskiä kyseisissä tiloissa.

Lähikontakteja ehkäiseviä toimia ovat esimerkiksi asiakasmäärien rajoittaminen, kävijöiden osallistumisen porrastaminen ja asiakaspaikkojen väljempi sijoittelu. Toteutetut toimet tulee kirjata suunnitelmaan, joka tulee pitää asiakkaiden nähtävillä.

Lasten ja nuorten ohjattu harrastustoiminta saa jatkua Päijät-Hämeessä

Päätös on voimassa 19.2. saakka. Se ei vaikuta tiettyjen liikunta-, harrastus- ja virkistystilojen sulkumääräykseen, joka on myös tällä hetkellä voimassa Päijät-Hämeessä. Sulkumääräys on voimassa 26.1., ja Päijät-Hämeen alueellinen koronayhteistyöryhmä arvioi sen jatkoa tällä viikolla.

Päijät-Hämeessä on myös tällä hetkellä voimassa kokoontumisrajoitus, jonka mukaan sisätiloissa voi järjestää enintään kymmenen henkilön ja ulkotiloissa enintään 50 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia. Kyseinen päätös on voimassa 26.1. asti, ja myös sen jatkoa arvioidaan paikallisessa koronayhteistyöryhmässä tällä viikolla, kertoo avi tiedotteessaan.

Uusia varmistettuja tartuntoja yli 300, sairaalahoidossa 26 koronapotilasta

Päijät-Soten alueella koronatestissä käydään nyt ennätyksellisen aktiivisesti, mutta valtaosa tartunnoista jää silti virallisten testien ulkopuolelle

Mainos: Itä-Häme

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut