Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päijät-Sote palauttaa kunnille viime vuodelta 10 miljoonaa

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä palauttaa omistajakunnilleen viime vuodelta lähes 10 miljoonaa euroa.

Vuosi oli alustavien tilinpäätöstietojen perusteella pääosin ennakoitua parempi. Yhtymän tulos ilman liikelaitoksia ja ennen kuntamaksuosuuksien täsmäytystä on noin 9,6 miljoonaa euroa ja tämä osuus palautetaan kunnille.

Tiedotteen mukaan yhtymän toimintatuotot ja -kulut ylittivät selvästi hyväksytyn muutostalousarvion. Kuntakohtaiset laskelmat valmistuvat helmikuun puoliväliin mennessä ja tuolloin selviää, mitkä kunnat saavat palautusta ja lähteekö jonnekin lisälasku.

Yhtymä huomauttaa, että talouden seuranta ja ennakointi on ollut vaikeaa koronapandemian vuoksi. Korona aiheutti kaikille toimialoille viime vuonna merkittäviä lisäkustannuksia, joihin saatiin valtionavustusta yhteensä 38,9 miljoonaa euroa.

Koronapandemia huomioiden yhtymän onnistui vastata asiakkaiden palvelutarpeisiin hyvin ja myös talouden seuranta on parantunut. Talouden sopeutuksen varjopuolena mainitaan henkilöstön työkuormitus, joka on ajoittain ollut liian suurta.

Keskussairaalan laajennusosa alkaa valmistua Lahdessa, seuraavaksi puretaan torni

Kuntien luovutettava maapohjat ilmaiseksi hyvinvointialueen käyttöön? – "Tämä on merkittävä epäkohta", Lahden kaupunginhallitus sanoo