Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Vierumäellä puhdistetaan vanhan kyllästämön pilaamaa maaperää

Hämeen ely-keskus on antanut päätöksen Heinolan Vierumäellä sijaitsevan Versowoodin vanhan puukyllästämön pilaaman maaperän puhdistamisesta.

Kyllästämössä puutavaran painekyllästyksessä on käytetty arseenia, kromia ja kuparia sisältävää ainetta, jota on vuosien varrella päässyt maaperään.

Vanha kyllästämörakennus puretaan alkuvuodesta ja samalla puhdistetaan alueen maaperä kyllästysaineesta. Puhdistamisesta vastaa Versowood.

Pilaantunutta maata on yhteensä noin 270 tonnia noin 215 neliömetrin alueella.

Pilaantunut maa on kaivettava pois, etteivät haitta-aineet kulkeudu ympäristöön ja aiheuta terveysriskiä. Hämeen ely-keskus edellyttää päätöksessään, että pilaantunut maa-aines tulee toimittaa pilaantuneiden maiden käsittelylaitokseen. Ympäristöteknisen asiantuntijan tulee valvoa maan ja puhdistustyön toteutusta ja laatua.

Pilaantuneet maat on kaivettava, lastattava ja kuljetettava pois niin, ettei työstä aiheudu haittaa ympäristölle. Puhdistuksen lopuksi maaperän riittävä puhtaus selvitetään maaperästä otettavilla näytteillä ja puhdistuksesta laaditaan raportti.