Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Podcast | Heinolalaisen Kusmikun katuruokakisa Saksassa alkoi epäonnella – kisaruoat ja välineet päätyivät väärään maahan

Heinolalaisen Kusmiku-ravintolan odotettu katuruokaesiintyminen Münchenissä olisi voinut alkaa paremminkin. Kisa starttasi epäonnisesti, kun kaikki ruoat ja ruoanlaittovälineet päätyivät Saksan sijasta Hollantiin. 

– Viisunumeroinen summa on mennyt osallistumiseen tähän mennessä, kertoi puhelimitse Kusmikun Miku Leppälä Münchenistä Radio Voiman haastattelussa. 

– Monen puhelun jälkeen saimme lähetyksen pikarahtina tänne eilen kymmeneltä illalla, Miku Leppälä kertoo. 

Lahden matkustajasatamassa syyskuun lopulla kisatusta Suomen osakilpailussa voiton karjalanrieskoilla ja tomaatti-jäkäläshoteilla vienyt Kusmiku voitti Lahdessa myös neljä erikoispalkintoa: kotiuskottavan katuruoan, erikoisimman annoksen, innovatiivisimman annoksen sekä lehdistön suosikin palkinnot. 

Saksan ensimmäinen kisapäivä menikin sitten eri annoksilla kuin suunniteltiin. 

– Sunnuntaina on sitten varsinainen kisapäivä. Meille on annettu tarkka kellonaika, milloin tuomaristo tulee syömään, Leppälä kertoo. 

Kisan palkintona ei ole rahaa vaan titteli. 

– Ilman yhteistyökumppaneita osallistuminen ei olisi ollut mahdollista. 

European Street Food Awards -kilpailu on käynnissä sunnuntaihin asti. Kilpailu on osa maailman suurinta katuruokakilpailua. Suomen lisäksi finaaliin osallistuvat Norja, Wales, Italia, Skotlanti, Ruotsi, Sveitsi, Islanti, Bulgaria, Puola, Tanska, Britannia, Kypros, Latvia ja isäntämaa Saksa. 

Radio Voiman podcastista kuulet, mistä Pohjoismaasta tulevat Miku Leppälän mielestä katuruokakisan parhaat burgerit ja minkälainen tunnelma kisapaikalla vallitsee. 

Kusmiku lähettää kisapaikalta livelähetystä-Facebook-sivuillaan.