Koronatilanne parantunut hieman Päijät-Soten alueella: ravintoloista saadut koronatartunnat vähentyneet huomattavasti, ilmaantuvuusluku rokottamattomien keskuudessa silti yli 500

ESS

Koronaepidemiatilanne Päijät-Soten alueella on hieman parantunut, kertoo Päijät-Sote verkkosivuillaan.

Rokotustahti on vilkastunut ja 80 prosentin kattavuus kahdesti rokotetuissa saavutetaan nykyisellä tahdilla aikaisintaan marraskuun puolessa välissä. Tällä hetkellä vähintään 12-vuotiaista alueen asukkaista ensimmäisen koronarokotuksen on saanut 84 prosenttia, kun taas kaksi rokotusta on saanut yli 76 prosenttia yli 12-vuotiaista. Viime viikolla Päijät-Soten alueella annettiin yhteensä 5 883 koronarokotusta.

Uusia koronatartuntoja todettiin alueella viime viikolla 249, joka on hieman vähemmän kuin tätä edeltäneellä viikolla. Koronavirustestejä tehtiin päivässä keskimäärin 438, joista positiivisia oli 8 prosenttia. Ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä 257, kun se rokottamattomien keskuudessa on 575. Sairaalaan joutui viime viikolla seitsemän koronaviruksen aiheuttamaan tautiin sairastunutta henkilöä.

Ravintoloista peräisin olevien tartuntojen määrä on vähentynyt oleellisesti sen jälkeen, kun rajoituksia otettiin uudelleen käyttöön. Tällä hetkellä suurin osa tartunnoista on todettu henkilöillä, jotka asuvat samassa taloudessa tartunnan jo saaneen kanssa. Useampi kuin joka kymmenes on puolestaan peräisin työpaikalta. Tartunnanlähde on tiedossa kahdeksassa kymmenestä tapauksesta.

Karanteeniin puolestaan asetettiin viime viikolla koronalle altistumisen vuoksi 1 040 henkilöä.

Päijät-Soten Rokotehaaste-kampanja jatkuu loppuvuoden ajan uudella tavoitteella – "On paljon ihmisiä, jotka ottavat rokotteen, kun siihen vain tulee yhä helpompia mahdollisuuksia"

Tehohoidossa kaksi koronapotilasta, Lahden seurakuntayhtymän Kymppisynttäreillä olleella todettu koronatartunta

Kommentoi

Palvelut