3.12. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Kaksi uutta koronaan liittyvää kuolemantapausta, tehohoidossa yksi potilas

Päijät-Soten alueella varmistui torstaina 53 uutta koronavirustartuntaa.

Sairaalahoidossa on tänään 15 koronapotilasta, joista yksi saa tehohoitoa. Hyvinvointiyhtymän alueella kirjattiin perjantaina kaksi uutta koronavirukseen liittyvää kuolemantapausta. Koronaan liittyviä kuolemia on nyt kirjattu yhteensä 39.

Ilmaantuvuusluku nousi edelleen ja on nyt 400, kun se eilen oli 390. Ilmaantuvuusluvulla mitataan tartuntojen määrää sataatuhatta asukasta kohden kahden viikon ajanjaksolla.

Tartuntoja on nyt varmistunut Päijät-Soten alueella kaikkiaan 7 600. Näytteitä on otettu yhteensä 209 250. Edellisen viikon aikana otetuista näytteistä 10,4 prosenttia on antanut positiivisen tuloksen.

Päijät-Soten alueen vähintään 12-vuotiaista rokotettuja on nyt 85,9 prosenttia. Toisen rokoteannoksen on saanut 80,8 prosenttia vähintään 12-vuotiaista.

Uutista päivitetty rokotetiedoilla klo 14.21.

Päijät-Hämeen heikentynyt koronatilanne moninkertaisti pikatestien myynnin - paikoitellen testit ovat päässeet myös loppumaan: katso videolta, miten testi tehdään

Tartuntojen määrä hypähti jälleen, sairaalahoidossa yksi potilas edellispäivää enemmän

Koronatilanne muuttunut Päijät-Soten alueella entistä vaikeammaksi: terveydenhuolto ylikuormittunut, ilmaantuvuusluku rokottamattomien keskuudessa reilusti yli 1 000

Kommentoi